(Stolac, 29.08.2020. godine) Udruženje Stočana Bregava je danas organizovalo dodjelu školskih torbi, pribora i udžbenika za učenike koji se 2020/2021. školske godine upisuju u prvi razred Prve osnovne škole Stolac.

U školskom parku, u skladu sa svojim programskim ciljevima, po četvrti put, prigodnim poklonima obradovali smo učenike iz povratničkih porodica i zaželjeli im uspješan početak školovanja.

Pozdravnim riječima prisutnima su se obratili Adem Haračić, direktor Prve osnovne škole Stolac i dr. sc. Omer Korjenić, predsjednik Udruženja Stočana Bregava i zaželjeli učenicima sretne školske dana i uspješno koračanje u svijet obrazovanja, te da budu ponos našeg Stoca. Realizaciju projekta omogućili su članovi Udruženja uplatama svojih članarina, ali i donatori među kojima se izdvaja Mirsada Hodović (djevojački Bešo). 

Značajan doprinos su dali i članovi Udruženja Stočana Bregava: prof.dr. Senad Mehmedbašić, Zijo Brzina, Aida Gabela, Amer ef. Beća.

Najavljeno je da će se i ubuduće, u skladu s finansijskim mogućnostima, nastaviti u realizaciji ovog projekta.

Svi oni koji podržavaju naše aktivnosti svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na račun Udruženja Stočana Bregava broj 1861220310267946 otvoren u Ziraat Bank.

U prilogu ove vijesti možete pregledati foto galeriju sa ovog događaja koji se održao na dan pisanja povelje Kulina bana iz 1189. godine, jednog od najznačajnijih dokumenata u historiji Bosne i Dobrih Bošnjana.

Categories: Novosti