(Stolac, 28.08.2021. godine) Udruženje Stočana Bregava je danas organizovalo dodjelu školskih torbi, pribora i udžbenika za učenike koji se 2021/2022. školske godine upisuju u prvi razred Prve osnovne škole Stolac.

U školskom parku, u skladu sa svojim programskim ciljevima, peti put zaredom, prigodnim poklonima obradovali smo učenike i zaželjeli im uspješan početak školovanja.

Pozdravnim riječima prisutnima su se obratili Adem Haračić, direktor Prve osnovne škole Stolac i dr. sc. Omer Korjenić, predsjednik Udruženja Stočana Bregava i zaželjeli učenicima sretne školske dana i uspješno koračanje u svijet obrazovanja, te da budu ponos svojih roditelja i našeg Stoca. Učenike su pozdravile i učiteljice koje će ih učiti u narednom periodu.

Realizaciju projekta omogućili su članovi Udruženja uplatama svojih članarina i donatori Centar za građansku suradnju Livno i BH pošta. 

Značajan doprinos su dali članovi Udruženja Stočana Bregava: prof.dr. Senad Mehmedbašić, Zijo Brzina, Aida Gabela, Dr. Esved Vele, Amer ef. Beća, Mirsada Hodović i Ahmet Ljubović.

Najavljeno je da će se i ubuduće, u skladu s finansijskim mogućnostima, nastaviti s realizacijom ovog projekta.

U prilogu ove vijesti možete pregledati foto galeriju sa ovog događaja.

Categories: Novosti