(Stolac, 8.10.2021. godine). Danas sa početkom u 12 sati u Domu zdravlja Stolac – Uzinovići, prof. dr. Senad Mehmedbašić počinje s novom serijom besplatnih ginekoloških pregleda.

Na ovaj način nastavlja se realizacija Sporazuma o saradnji između Doma zdravlja Stolac i Udruženja Stočana Bregava čiji je suosnivač prof.dr. Senad Mehmedbašić, a koji pomaže menadžmentu ove ustanove s ciljem podizanja kvaliteta usluga u našoj zajednici.

Podsjećamo da je prije početka pandemije COVID-19 prof.dr. Mehmedbašić u periodu od dvije godine u Domu zdravlja Stolac – Uzinovići obavio više od 600 besplatnih ginekoloških pregleda, te da je Udruženje Stočana Bregava doniralo i jedan sto za ginekološke preglede.
Krajem septembra ove godine, prof.dr. Mehmedbašić je pokrenuo Gimnaziju reproduktivnog zdravlja s posebnim fokusom na edukaciju mladih, a u sklopu koje će biti održavana predavanja o ovoj značajnoj temi.

Zainteresirane osobe za naredni pregled koji je planiran za 14 dana mogu se javiti u Dom zdravlja Stolac – Uzinovići radi zakazivanja pregleda.

Categories: Novosti