Nagrađeni maturanti Srednje škole Stolac u okviru nagrade Enes Ratkušić

Jučer (18.05.2019. godine) u Šarića kući u Stocu dodijeljene su nagrade za literarne radove maturanata Srednje škole Stolac.
U znak sjećanja na Enesa Ratkušića, Upravni odbor Udruženja Stočana Bregava krajem prošle godine donio je odluku o formiranju nagrade za najbolji literarni rad maturanata Srednje škole Stolac, a koja će se zvati po Enesu Ratkušiću. Ovogodišnja tema za maturante je bila “Bregava – rijeka života”, a za ovu nagradu osiguran je i nagradni fond:
– prvo mjesto 300 KM
– drugo mjesto 200 KM i
– treće mjesto 100 KM.
Nakon okončanja Javnog poziva, stručni žiri u sastavu: Filip Mursel Begović (predsjednik), Kasim Korjenić i Mensud Medar (članovi) donio je odluku da je najbolji rad Rijada Gutošića. Drugo mjesto osvojio je Haris Selimić, a treće mjesto Hana Elezović.
Pored novčanih nagrada dobitnicima su uručene i plakete kao i knjiga Enesa Ratkušića “Tajna bosanskog štapa”. Rijad Gutošić je kao prvonagrađeni pročitao svoj rad prisutnoj publici u Šarića kući, a radovi dobitnika nagrade će biti objavljeni i na web stranici www.usbregava.ba kao i u magazinu STAV.
Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, a Rijadu, Harisu i Hani, koji su dokazali da stolačku mladost krase literarni talenat, ljubav prema Stocu i Bregavi, još jednom čestitamo i želimo im puno sreće u životu. Također, zahvaljujemo se donatorima koji su osigurali potrebna finansijska sredstva za realizaciju ove aktivnosti, kao i FTV na  odličnom prilogu u centralnoj informativnoj emisiji. Pogledajte slike sa jučerašnje dodjele nagrada.
 
Categories: Novosti