Jučer 24.08.2018. godine u Šarića kući, Udruženje Stočana Bregava organizovalo je dodjelu školskih torbi, pribora i udžbenika za učenike koji se 2019/2020. školske godine upisuju u prvi razred Prve osnovne škole Stolac.

U prepunoj Šarića kući, kao i tokom protekle dvije godine, u skladu sa svojim programskim ciljevima, prigodnim poklonima obradovali smo učenike iz povratničkih porodica i zaželjli im uspješan početak školovanja.

Pozdravnim riječima prisutnima se obratio Omer Korjenić, predsjednik Udruženja Stočana Bregava, upoznavši ih s detaljima ovog projekat, ali i drugim projektnim aktivnostima vezanim sa dodjelu porodiljskih naknada i besplatnim ginekološkim pregledima koje kontinuirano obavlja prof.dr. Senad Mehmedbašić. Tokom obraćanja, posebno je istaknuta podrška ovom projektu od dr. Rusmira Baljića, predsjednika Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

U ime donatora ovom svačanom druženju su prisustvovali Tajib Delalić i Nezir Hadžić, pomoćnik i savjetnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo i Mirsada Hodović, direktorica kompanija Master H doo koji su također djeci i roditeljima zaželjeli sretne i uspješne školske dane.

U organizacijiovog događaja svoj doprinos su dali i članovi i prijatelji Udruženja Stočana Bregava:  Aida Gabela, Bekir Isaković, Amer ef. Beća, Haris Baljić i Haris Kaplan.

Za efikasnije izvođenje nastave učiteljicama Prve osnovne škole Stolac uručeni su didaktičko – metodički materijali.

Najavljeno je da će se i ubuduće, u skladu s finanasijskim mogućnostima, nastaviti u realizaciji ovog projekta.

U prilogu ove vijesti možete pregledati foto galeriju s jučerašnjeg svečanog druženja.

Categories: Novosti