Udruženje Stočana Bregava proteklu godinu okončalo je koordinacijom vrijednog projekta sa svjetski priznatom organizacijom Islamic Relief (ured u Bosni i Hercegovini) i Medžlisom IZ Stolac. U sklopu navedenih aktivnosti, sredinom decembra 2018. godine dodijeljeni su plastenici veličine 500 m2 sa pratećom opremom, uz pruženu stručnu edukaciju, za četiri porodice sa područja Stoca.

Plastenike su dobili: Sabira Šafro (Rotimlja), Melisa Hajdarević (Pješivac), Šahdija Đulić (Pješivac) i Jasmina Obradović (Gorica).
Islamic Relief kao međunarodna organizacija je prisutna  u Bosni i Hercegovini od  1992. godine i tokom trajanja agresije na Bosnu i Hercegovinu pružala je pomoć ugroženom stanovništvu, a svojim projektima naročito pruža podršku povratničkim porodicama, samohranim roditeljima, socijalno ugroženim i drugim kategorijama stanovništva u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja.
U narednom periodu očekujemo nastavak saradnje sa Islamic Relief na realizaciji ovakvih i sličnih projekta na području Stoca, te se ovim putem zahvaljujemo ovoj respektabilnoj organizaciji što su prihvatili naše prijedloge za realizaciju svojih aktivnosti na području Stoca.

Categories: Novosti